Är du självsnäll?

Kanske är det så här för dig:

Innan sommaren kändes allt så bra, du hade en klar strategi för vad du ska göra och vad du inte ska göra. 

Du ska göra bra kostval, inte dricka så mycket vin, träna hela sommaren, bara vara glad och positiv…

Det ska bli skillnad mot förra sommaren, och sommaren före det…

Den här hösten ska du inte behöva kämpa för att komma tillbaka till hälsosamma vanor. Dessa vanor ska du ha med dig från sommaren.

Men så har du redan klivit av från den planerade strategin…

Och du känner en besvikelse mot dig själv…

Känner du igen dig?

 Om du gör det, kan jag försäkra dig att du är långt ifrån ensam.

Vi är så programmerade att nedvärdera oss själva när vi inte är nöjda med våra egna val och handlingar.

Vi vill SÅ gärna vara ”Duktigaflickan”

Det som ofta händer när vi kör av den tänkta hälsosamma strategi-vägen är att vi tänker – Nu har jag ändå tabbat mig, så typiskt mig. Jag visste det. Det blir alltid så här… Och så tänker vi att nu är det ingen ide att fortsätta på den tänkta strategin, när jag ändå sumpat det kan jag lika gärna fortsätta i de gamla hjulspåren… 

Jag vill säga så här till dig som känner igen dig:

Ofta är det när vi slår så på oss själva som vi hamnar tillbaka på ruta 1 igen och igen…och skuldbelägger oss.

Men jag vill inspirera dig att tänka så här: 

Ok, det blev inte som du tänkt dig i dina val, men blicka framåt! 1 dikeskörning ÄR inte hela världen. Du kan absolut fortfarande göra förändringar.

Det är inte det du gör sällan som gör skillnad, det är vad du gör ofta som gör skillnad!

Det är när du lägger ditt oönskade beteende bakom dig och håller blicken stadigt FRAMÅT som du kan göra hållbara och långsiktiga förändringar.

Jag brukar ge rådet att skriva ner alla bra val du gör, och alla mindre bra. Du ska se att de bra valen är fler än du tänker på och det blir tydligare för dig själv att du visst gör en massa bra val. Det är så lätt att du bara ser de valen du själv inte är nöjd med.

I mina program jobbar jag mycket med mindset, tankar och vanor. 

Det är så otroligt viktig del, i kombination med skräddarsydd kost och livsstil just för dig, blir resultaten HÅLLBARA OCH LÅNGSIKTIGA.

Här är värdefulla ord från en klient:

”I så många år har jag pendlat i min kost och träning. Anlitat coach efter coach och lärt mig vad jag ska och inte ska äta. Vad som är rätt. Och vad som är fel.

Det har lett till ett beteende som inneburit så mycket skam och skuld de gånger jag ”spårat ur” och ätit det som är ”fel”.

För att minska skammen och skulden har jag då valt att äta i smyg. När ingen ser. Vilket istället lett till ännu mer skuld och skam.

Plötsligt börjar jag jobba med Linda som coach. Linda som firar mig även när jag ätit från min så kallade ”fel-lista”. Linda som får mig att tänka om helt. Får mig att sluta sätta viss mat på pedistal och viss mat på katastrofhyllan.

Istället lär mig att tänka vilken mat gynnas jag av att äta? Vilka livsmedel mår jag bra av?

Vad vill jag välja?

Och även om jag väljer från skam-listan. Kanske njuta då och sen göra andra val imorgon.

Plötsligt har jag kunnat göra de små valen från den listan utan att spåra ur fullständigt. För innan var det som att hade jag råkat hamna där, så kunde jag lika gärna köra på, passa på, det var ju ändå kört.

För att hålla vikten i någorlunda schack har jag tidigare löst det genom att äta minimalt på veckorna, för att sen kunna mata på på helgen. Upp 2 kg, ner 2 kg, upp 2, ner 2.

Nu har det bara gått 3 veckor, men jag hör mig själv säga till Linda, jag förstår ingenting, men i lördags åt jag lite av en av de saker som triggar mig mest och det gjorde att jag var lite mer sugen igår (söndag) men idag är suget helt borta. Ist är jag sugen att äta kosten från ditt schema! När hände det sist? Aldrig. Det brukar vara en kamp flera dagar. Dessutom har jag gått ner lite över 2 kg dessa 3 veckor trots att det varit födelsedagar, examen och midsommar!

Nu när jag lär mig att inte mata på skulden och skammen över vissa saker jag valt att ta lite av, är det som att suget efter mer, inte heller fick så stor plats. Så märkligt, men SÅ, så tacksamt 🙏

Jag är SÅ nyfiken att fortsätta den här resan. Så som du coachar mig har jag aldrig blivit coachad. Och jag känner redan att det du lär mig, är något som kommer vara hållbart även när jag inte har dig vid min sida på samma sätt längre ❤️”

Tack fina N för att du delar med dig säger jag, så värdefullt för många.

Känner du att du vill ha en hand att hålla i och hjälp&stöd framåt i din resa att nå välmående och dina hälsomål finns jag här för dig. Kontakta mig via kontaktsidan di hittar här på hemsidan.

Jag önskar dig härliga sommardagar.

Kram Linda